Oldtimerverzekering vergelijken

Door | 27 augustus 2011

Een oldtimerverzekering is een verzekering die alleen afgesloten kunnen worden op motorvoertuigen ouder dan 15 jaar. Deze zijn in te delen in verschillende categorie├źn; autoverzekeringen, vrachtautoverzekering, scooterverzekering en motorverzekering. Deze verzekeringen zijn bedoeld voor mensen die zuinig op hun voertuig zijn, dus deze verzekering kan relatief goedkoop worden afgesloten.

Als u goed op de prijzen let, kunt u tientallen, misschien wel honderden euro’s besparen. Laten we eens een oldtimer autoverzekering vergelijken. Er zijn verschillende sites die deze dienst aanbieden. Wat je op zo een site moet invullen is de ingang van de verzekering, en nog wat informatie over uw voertuig en dan berekent hij automatisch waar je het goedkoopst een verzekering kan afsluiten

Je moet alle polissen op de premies en voorwaarden vergelijken. Het is echter niet mogelijk om bij alle autoverzekeraars een oldtimerverzekering af te sluiten, maar er zijn er ook veel die het wel doen, dus het is niet moeilijk om er een te vinden.

Het is verstandig om uw oldtimerverzekering af en toe te vergelijken, bijvoorbeeld eens per jaar, want de prijzen veranderen regelmatig. Een reden om een oldtimerverzekering te vergelijken is het geld vanzelfsprekend. Maar er zijn ook nog, afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij, enkele voorwaarden aan verbonden. We zullen er eens een paar opnoemen:

  • Van sommige verzekeringsmaatschappijen moet u lid zijn van een oldtimervereniging. (clubs die uitstapjes met oldtimers organiseren)
  • Wordt het voertuig recreatief gebruikt, of ook dagelijks voor bijvoorbeeld naar uw werk te gaan.
  • Met uw voertuig mag u maar een bepaald aantal kilometers per jaar rijden.

Dit waren een paar voorbeelden, maar daar zijn natuurlijk talloze voorbeelden van. Bijna iedere verzekeringsmaatschappij pakt deze aspecten verschillend aan, dus je moet er goed op letten of u van (bijvoorbeeld) de bovengenoemde dingen gebruik maakt.