Goedkope oldtimerverzekering; uw oldtimer verzekeren

Door | 27 augustus 2011

Als u een oude motor of auto heeft is het van groot belang dat je kijkt naar de juiste verzekering. U moet uw oldtimer verzekeren tegen de laagste tarieven. Daarvoor is een goedkope oldtimerverzekering in gebruik gesteld. Deze is bedoeld voor auto’s die gemiddeld rond de 20 jaar of ouder zijn. De bedoeling van zo’n goedkope oldtmerverzekering is dat deze goedkoper kunnen worden afgesloten dan een gewoon, nieuwer voertuig. Nu vraag je jezelf misschien af waarom u uw oldtimer kan verzekeren voor een goedkoper bedrag dan een gewone auto. Dat komt doordat er een lage kilometerstand per jaar wordt verwacht van uw oldtimer. Het is dus de bedoeling dat uw oldtimer uitsluitend voor recreatief gebruik bedoeld is, dat is een minpunt voor een aantal mensen.

Bijna iedere verzekeringsmaatschappij biedt een goedkope oldtimerverzekering aan. Dat komt omdat oldtimers erg geliefd zijn door de Nederlandse bevolking. Er zijn genoeg mensen die een mooie, oude klassieker wel kunnen waarderen. Ook zijn er speciale oldtimerclubs waarbij u, en uw oldtimer zich kunnen aansluiten. Deze clubs maken dan mooie ritjes door het land om hun oldtimer te showen, en krijgen daarbij veel bekijks. Een voorbeeld van zo’n club is FEHAC. Misschien is de vraag in u opgekomen: ‘Is het wel nodig om een oldtimer, waarin ik niet zo vaak rijd, te verzekeren? Dan moet u even goed kijken naar de voor en nadelen van dit aspect. Er zijn gelukkig tegenwoordig veel aanbieders van een goedkope autoverzekering. Wilt u ook een goedkope oldtimerverzekering? Misschien is de goedkope oldtimerverzekering van Diks wel wat voor u. Deze kunt u tegenwoordig ook heel eenvoudig afsluiten.

Een oldtimer is namelijk een oude auto/motor dus er zitten ook oude onderdelen in. Als een van deze onderdelen kapot gaat terwijl u aan het rijden bent, betekent dit dus dat u autopech heeft, en hulp nodig heeft. Als u uw oldtimer verzekerd heeft, dan staan ze altijd voor u klaar om uw onderdelen te repareren, en als het nodig is te vervangen. Zonder verzekering is dat een ander verhaal. Ook als u een goedkope oldtimerverzekering hebt wordt u altijd geholpen.