klassiekerverzekering vergelijken

Door | 27 augustus 2011

Bij het vergelijken van klassiekerverzekeringen is het natuurlijk van het grootste belang dat je meerdere verzekeraars bekijkt en hun eisen goed doorneemt. Dit kan je veel kortingen opleveren die je anders niet gehad zou hebben. Iedere verzekeraar heeft namelijk een ander beleid dat zij volgt.
Ook zijn er natuurlijk erg veel verzekeraars, waarvan een aantal boven de rest proberen uit te steken door onverwachte kortingen te bieden. Dit kan natuurlijk ook een valkuil zijn, als bijvoorbeeld de korting maar voor een of twee maanden geld. Het beste wat u kan doen als u klassiekerverzekeringen aan het vergelijken bent, is op zoek gaan naar een verzekeraar zonder winstoogmerk. Dat zijn verzekeraars waar de klant voor gaat. Die gewoon willen dat de weg veilig is, voor dat hun portemonnee vol zit. Dit soort verzekeraars moet je treffen als je klassiekerverzekering aan het vergelijken bent. Ook zijn de aanbiedingen vaak wat betrouwbaarder van verzekeraars zonder winstoogmerk. Dat komt omdat die echt om de klant geven. U zult waarschijnlijk ook positieve verhalen horen van mensen die verzekerd zijn bij bijvoorbeeld Univé of een andere voordelige verzekeraar. Maar goed, als u klassiekerverzekeringen wilt vergelijken dan moet u op een aantal dingen letten:

  • Hoeveel kilometers kan ik per jaar rijden in mijn klassieker, en gaat dit veel extra kosten?
  • Mag ik hem als eerste auto gebruiken, of moet ik per se een nieuwere erbij?
  • Is mijn klassieker alleen bedoeld voor recreatieve ritjes, of wil ik er ook mee naar mijn werk toe?

Iedere verzekeraar pakt dit soort dingen aan. Bij de ene is het wel mogelijk om uw klassieker als primair voertuig te gebruiken, en bij de andere niet. Dan heb je ook nog dat het wel kan, maar dat je dan ook veel extra centen moet betalen. Dit zijn een paar voorbeelden waar je goed op moet letten als je klassiekerverzekeringen vergelijken wilt.