Oldtimer verzekering Univé

Door | 27 augustus 2011

Bij Univé is het ook mogelijk om een oldtimer verzekering af te sluiten.  Er zijn echter voor de Univé oldtimer verzekering, zoals iedere andere verzekering, een paar eisen waaraan uw oldtimer moet voldoen:

  1. Moet minstens 20 jaar oud zijn.
  2. Moet APK goed gekeurd zijn.
  3. Maximaal 5000 kilometer per jaar rijden.
  4. Alleen voor hobbymatig gebruik.
  5. U moet een auto hebben voor dagelijks gebruik.

Het is ook niet de bedoeling dat u met uw oldtimer in de regen gaat rijden, maar gewoon af en toe pleziertochtjes maakt, en je oude karretje een beetje te showen. Univé is een verzekeraar zonder winstoogmerk. Ze zullen er alles aan doen om de klant tevreden te houden.Het is erg slim om een oldtimer te verzekeren, want hoe mooi zo’n oud autootje ook is, er kan flink wat mis gaan waar de oldtimer verzekering van Univé ideale uitkomsten biedt. Bijvoorbeeld:

  • Diefstal.
  • Schade aan anderen.
  • Grote krassen in de lak.
  • Brand door middel van kortsluiting
  • Of misschien zit er wel iets los aan de motor.

Er zijn allerlei dingen waar Univé u voor behoedt (zie hierboven) . En dat maakt Univé tot een goede, en betrouwbare verzekeraar voor uw oldtimer verzekering Met een oldtimer verzekering van Univé bent u in heel Europa verzekerd. Zelfs als u bijvoorbeeld meedoet aan toertochten met bijvoorbeeld een club, of bolletjes- pijltjes ritten. Snelheidswedstrijden worden niet vergoed, aangezien daarbij de schade kan op lopen tot een behoorlijk bedrag. Als u dat wilt doen, is dat op eigen risico. Als u een oldtimer verzekering bij Univé wilt afsluiten, is het handig om daar een taxatie voor uw auto te laten doen, voor 75 euro. Het is namelijk zo, hoe meer de auto waard is, hoe meer premies je moet betalen. Maar dat is logisch aangezien de onderdelen duurder zijn voor een dure auto.