WA oldtimerverzekering

Door | 27 augustus 2011

Als u een ervaren bestuurder bent, en veel risico durft te nemen dan is dit ideaal voor u. Met een WA Oldtimerverzekering bent u alleen verzekerd voor schade die u aan derden veroorzaakt. Iedere automobilist is verplicht om deze verzekering af te sluiten, dus dit geldt ook voor oldtimers.

Dit is voor de budget mobilist een zeer geschikte deal. Het kost namelijk flink wat minder. Een WA Oldtimerverzekering is als u geen onnodige fouten maakt in het verkeer de goedkoopste verzekering die u op een auto kan afsluiten. Aangezien deze verzekering verplicht is moeten ook alle (auto) verzekeringen hem aanbieden. Daarom is er een groot aantal aanbiedingen waar u zeker verder op in moet gaan. Je hebt zoals altijd goedkopere en duurdere WA Oldtimerverzekeringen dus als u de goedkoopste wilt vinden moet je goed op de prijzen en voorwaarden letten. Als u eraan denkt om meer dan een WA Oldtimerverzekering te nemen, dan is dat zeer zeker mogelijk, bijvoorbeeld:

  • Schadeverzekering Inzittenden → de bestuurder en inzittenden worden schadeloos gesteld voor schade die u overkomt door een verkeersongeval waarbij het verzekerde motorrijtuig is betrokken.
  • Ongevallen Inzittenden → dit vergoedt een standaard bedrag bij overlijden en bij blijvende invaliditeit
  • Rechtsbijstandverzekering → u verzekert zich van juridische hulp bij het verhalen van uw schade bij de tegenpartij
  • Hulpverzekering Buitenland → De dekking voor hulpverlening wordt uitgebreid naar Europa

Dit zijn allemaal aanvullende verzekeringen voor als u echt geen risico wilt lopen.
Dit kan erg slim zijn, namelijk in een ander land zijn ook de verkeersregels anders. Dus als je bijvoorbeeld op iemand botst dan zou de schade van jouw auto, en die van de andere allebei vergoed moeten worden. Ook is het weer in andere landen anders, onder andere verschillende klimaten etc. Dus het zou zo kunnen gaan hagelen. Daar kunt u zich dan ook voor verzekerd hebben.