Oldtimer verzekering ANWB

Door | 27 augustus 2011

Er zijn verschillende verzekeringsmaatschappijen die een oldtimer verzekering aanbieden zoals de ANWB (algemene nederlandse wielrijders-bond), wat misschien wel de bekendste autoverzekeraar is. Net zoals andere verzekeringsmaatschappijen heeft de ANWB vrijwel dezelfde eisen, zoals bijvoorbeeld voor een oldtimer auto:

  • De auto moet ouder zijn dan 25 jaar.
  • Er mag niet meer dan 75km per jaar met de oldtimer auto worden gereden.

Dit zijn een beetje de standaard eisen die iedere verzekeringsmaatschappij aanbiedt. Nu heeft de ANWB er nog eentje bij namelijk:

“ Een auto voor dagelijks gebruik moet verzekerd zijn bij de anwb”.

Op het eerste gezicht lijkt dit een beetje vreemd, dat ze je allemaal verzekeringen proberen aan te smeren of iets dergelijks, maar dat is het in de verste verte niet. Als je namelijk een ANWB autoverzekering en een ANWB oldtimer verzekering afsluit krijg je maar liefst 4% korting op beide verzekeringen, wat heel erg voordelig uitpakt. Ook bij de oldtimer verzekering van de ANWB is er weer sprake van kortingen. Als je namelijk tot 5000 km per jaar rijdt kan dat een korting van maar liefst 10% betekenen! Ook als je al lid bent van de ANWB krijg je korting op je oldtimer verzekering en hoe ouder de oldtimer, hoe minder premie je hoeft te betalen.